28 Aralık 1951 yılında annesinin köyü olan Erzurum Şenkaya’ya bağlı eski adı Vağaver, yeni adı Beşpınarlar köyünde doğdu. Babası merhum polis memuru İbrahim Yılmaz tarafından da Ardahan'da Hanak'a bağlı eski adı Saskara olan Koyunpınar köyünden.
MEZUN OLDUĞU OKULLAR :
1964 yılında Şirinevler İlkokulu’nu,
1967 yılında Bakırköy Ortaokulu’nu,
1972 yılında da Bakırköy Lisesi’ni bitirdi. Bir müddet bankada çalıştı.
1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’ne girdi ve piyano bölümünden mezun oldu. (Birinci sazı alto flüt, ikinci sazı soprano flüt). (Öğretmenleri: Nurhan Çangal, Erdoğan Okyay, Ertuğrul Bayraktar, Mustafa Apaydın, Sadettin Ünal, Hilal Apaydın, Necati Gedikli, Reyhan Öney .........)
1997 yılında da Bursa Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu.
GÖREV YAPTIĞI OKULLAR ;
1978 yılında müzik öğretmeni olarak Erzincan'a tayin oldu. İki yıl boyunca Sümerler Ortaokulu ve Erzincan Kız Meslek Lisesi'nde görev yaptı. Ayrıca şehir stadında yapılan bayram ve özel törenlerde çalınacak müzikleri düzenledi ve yönetti.
1980 yılında İstanbul’a döndü ve 4 yıl Avcılar İnsa Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yaptı.
1984-1995 öğretim yılında Özel Şişli Terakki Lisesi’nde müzik (ayrıca bağlama, org, fotoğrafçılık) öğretmenliği yaptı.
1995-1996 öğretim yılında Özel Florya Bilge Kağan Lisesi’nde müzik (ayrıca bağlama,org) öğretmenliği yaptı.
1996-1997 Öğretim yılında Bakırköy Sabri Çalışkan Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yaptı.
1997- 22 Ağustos 2002 öğretim yılları arası Bahçelievler Kocasinan Lisesi Müfredat ve Laboratuar Okulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yaptı.
KURS VERDİĞİ OKULLAR ;
Resmi görevli olduğu okulların dışında da ayrıca başka okullarda da müzik, bağlama, fotoğrafçılık kursları verdi. Bazı okullarımızda da kültür sanat konusunda yardımcı yönetici oldu. Bu okullardan bazıları şunlardır.
Erzincan Kız Meslek Lisesi,
Fındıkzade İlkokulu,
Fatih Hırka-i Şerif İlkokulu,
Yeşilköy 2001 Koleji,
Kültür Koleji,
Florya Uğur Koleji,
Vefa Lisesi,
İstanbul Erkek Lisesi,
TÜRK HALK MÜZİĞİ’NDE ÖĞRETMENLERİ :
Adnan Türközü ve Yalçın Karaca (Dershanesi Zeytinburnu) (1962)
Ali Ekber Çiçek, Cemile Cevher, Hıdır Şahin (Dershanesi İstiklal Caddesi Rumeli Han) (1963)
Aşık Daimi (Dershanesi Unkapanı Salihpaşa’da) (1967 !)
Sadi Yaver Ataman (Türk Folklor Kurumu 1968)
Arif Sağ :
ÇOK SESLİ KORO.ÖĞRETMENLERİ :
Prof. Mustafa Apaydın (Ankara)
Prof. Muammer Sun. (İstanbul)
MÜZİK YAŞAMI :
Müziğe ilgisi nedeniyle bisikletin fren tellerini alarak ağaçların üstüne takıp bağlama yapmak için uğraşırdı. Bunun üzerine 1962 yılında babasının aldığı bağlama müzik yaşantısının başlangıcı oldu.
1962 yılında o yıllarda Zeytinburnu Depo durağında bulunan Adnan Türközü ve Yalçın Karaca’dan bağlama dersleri aldı.
1963 yılında ise Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki Rumeli Han'da dershanesi olan Ali Ekber Çiçek, Cemile Cevher ve Hıdır Şahin’den bağlama ve nota dersleri aldı.
Bir yandan müzik eğitimine devam ederken, kız kardeşi ile “Mavi Boncuklar” adı altında sahne çalışmalarına başladı. İki küçük kardeşin “Mavi Boncuklar” adı ile sahneye çıkması müzik dünyasında olay olmuş ve büyük gazetelerin haber sayfalarında sık sık yer alarak büyük bir üne kavuşmuşlardı. İkili olarak çalışmaları 1969 yılına kadar sürdü.
1967 yıllarında, büyük ozan Aşık Daimi’nin Unkapanı Salihpaşa'da dershanesinde öğrencisi oldu.
1968 yılında Türk Folklor Kurumu’na girdi. Sadi Yaver Ataman’ın öğrencisi oldu.
1973 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’ne girince, Ankara’da Halkevleri Genel Merkezi Halk Müziği Topluluğu’nda görev aldı.
1980 yılında Arif Sağ ile bağlama çalışmalarını sürdürdü.
Türk Folklor Kurumu Halk Müziği Bölümü’nde uzun yıllar aktif olarak idarecilik yaptı, bağlama, solfej öğretmenliği görevlerinde bulundu ve günümüze kadar kültür ve sanat olaylarında etkin rol oynadı ve eğitimciliğe devam etti.
1981 yılında büyük besteci Muammer Sun yönetimindeki "Müzik Öğretmenleri Çok Sesli Korosu"n da bas sesi olarak görev yaptı.
Uzun yıllar "İstanbul Öğretmenleri Türk Halk Müziği Topluluğu"nun çalışmalarında yönetici ve bağlama sanatçısı olarak görev aldı.
1-30 Temmuz 1992 tarihleri arasında görevli olarak gittiği yurt dışında müzik ve fotoğrafçılık dallarında Türkiye’yi temsil ederek yurdumuzun tanıtımına katkıda bulundu.
18 Şubat 1997 İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Dernekler ve Liseler arası Türk Halk Müziği Yarışmalarında yönetici ve jüri üyesi olarak görev aldı.
23 Nisan 1997 tarihinde İstanbul Valiliği adına İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan 23 Nisan Şenliği müziklerinin yapımını, değerli aranjörlerimizden Sezer Bağcan ile görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi.
19 Mayıs 1997 tarihinde İstanbul Valiliği adına İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan İnönü Stadı’nda yapılan Gençlik Şöleni müziklerinin yapımı görevini değerli aranjörlerimizden Sezer Bağcan ile başarılı bir şekilde yerine getirerek kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekti.
1996-1997 döneminde Türk Folklor Kurumu’nda “Halk Müziği Okulu Müdürü” görevinde bulundu.
28 Mayıs-9 Haziran 1997 tarihleri arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına hazırlanan 2. Yeditepe Kültür ve Sanat Şenliği’nin hazırlanmasında üst yönetim kurulunda görev yaptı. Müzik etkinliklerinin programlanması ve düzenlenmesinde etkin çalışmalarda bulundu.
9 Mayıs 1998 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liselerarası Halk Müziği Yarışmasına Kocasinan Lisesi adına hazırladığı öğrencisi, kız solist dalında Türkiye Birinciliği ödülünü aldı.
1999–2000 öğretim yılında Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine Liselerarası Ses Yarışmasını hazırladı, yönetti ve jüri başkanlığını yaptı.
19 Mayıs 2000 tarihinde yapılan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı 19 Mayıs Gençlik Şöleni’nin de yapılan spor etkinliklerinin müziklerini hazırladı.
22 Mart 2002 tarihinde büyük ozan Aşık Veysel’in 29. Ölüm yıldönümü nedeniyle TRT nin de katkılarıyla hazırladığı “Yaşamı ve Türküleriyle Aşık Veysel” adlı edebiyat ve müzik programını başarıyla sundu, fon müziklerini, dialarla Aşık Veysel görüntülerini ve müzikteki yorumculuğu ile dikkatleri çekti.
Türk Halk Müziği konusunda dinletiler yaptı ve konferanslar verdi.
Uzun yıllar çeşitli sanatçılara sahnede, stüdyolarda eşlik etti, düzenlemeler yaptı, radyo ve televizyon programlarına müzik araştırmacısı, uzman , programcı ve bağlama sanatçısı ünvanları ile katıldı, programlar hazırladı.
1992 – 2010 yılları arası Yrd. Doç. Sakin Öner’in müdürlüğü döneminde Vefa Lisesi’nin ve Vefa Vakfı’nın kültür ve sanatla ilgili çalışmalarına katkılarda bulundu. Kültür ve sanat yardımcısı oldu. Vefa Lisesi ve Vakfı müzesinin düzenlenmesinde büyük katkıları oldu. Tarihi fotoğrafları düzenledi ve okulun geçmişiyle ilgili tarihi belgesel fotoğraf albümlerini hazırladı.
Mart – Haziran 2003 tarihleri arasında özel bir radyoda “Müzik Dosyası” adı altında kültür ve sanat programları hazırladı.
2003 – 2004 Öğretim yılında Folklor Kurumu Halk Müziği Okul müdürü görevini yaptı.
Ocak 2003 – Şubat 2005 yılları arasında Bakırköy Sanatçılar Derneği BASAD’ta Türk Halk Müziği Korosunu hazırladı, bağlama, nota, genel müzik kültürü dersleri öğretmenliği yaptı.
18 Şubat 2004 tarihinde Folklor Kurumu'nun kuruluşunun 40. yılı ve Halk Müziğine katkıları nedeniyle plaketle ödüllendirildi.
31 Ocak 2005 yılında Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda yapılan müzikalde, kendisinin hazırladığı THM. Korosu ile yaptığı gösteriyle sanatseverlerin dikkatlerini üzerine çekti.
19 Nisan 2007 yılında büyük ozan Ali Ekber Çiçek'in 1. ölüm yıldönümü nedeniyle, Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü'nde yaşamı, eserleri ve hepsi kendisinin özel olarak çektiği 77 fotoğraftan oluşan “Ali Ekber Çiçek Belgeselini sundu ve konferansını verdi.
1 Şubat 2008 : Yöneticisi olduğu Erzurum Derneği’nin kültür ve sanat çalışmalarını hazırladı ve televizyon kanallarında bu konuda programları yönetti.
18 Mart 2008 : Müzik öğretmeni olarak görev yaptığı Bakırköy’de bulunan bir özel okulun öğrencilerinden oluşan koro ve müzik gurupları kurarak, konserler ve gösteriler hazırladı.
11 Mart 2010 : Her zaman müzik adına destek verdiği Görme Özürlüler Derneği Gözder, yönetim adına teşekkür belgesi verdi.
2010 - 2012 yılları arası Yrd. Doç. Sakin Öner’in müdürlüğü döneminde İstanbul (Erkek) Lisesi’nin kültür ve sanatla ilgili çalışmalarına katkılarda bulundu. Kültür ve sanat yardımcısı oldu. İstanbul Lisesi açık müzesinin düzenlenmesinde büyük katkıları oldu. Tarihi fotoğrafları düzenledi ve okulun geçmişiyle ilgili belgesel fotoğraf albümlerini hazırladı.
18 Mart 2011 : İstanbul Erkek Lisesi’nin Açık Müzesi’ni, okul müdürü Dr. Sakin Öner ile hazırladı ve okul yönetimince plaketle ödüllendirildi.
1 Temmuz 2013 : Celal Yılmaz, Büyükçekmece İshakoğlu Musiki Derneği’ne desteği nedeniyle, yönetim kurulu adına başkan Kadir İshakoğlu tarafından plaketle ödüllendirildi.
2010 – 2016 yılları : Celâl Yılmaz, pop müziğimizin çok güçlü sesi, değerli sanatçı Muzaffer Uludağ ile orkestrada bağlama sanatçısı olarak çalıştı ve değişik yerlerde konserler verdi.
13 Haziran 2015 Bakırköy Halk Eğitimi Merkezi’nin daveti üzerine, destek amaçlı hazırladığı BAHEM Türk Sanat Müziği Korosu ile, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Konseri, klip haline getirilip TSM dünyasında büyük ilgi çekti.
2 Mart 2016 Bakırköy Yedi Bölge Türk Halk Müziği Korosu üyeleri, 12 yıldır her ay aksaksız olarak “Celal Yılmaz Türkü gecesi’ni hazırlayan ve yöneten, türkülerimizi sevilmesinde büyük gayretleri olan koro şefi Celal Yılmaz’a teşekkür plaketi verdi.
27 Mayıs 2016 : Celâl Yılmaz, Bakırköylüler Derneği’nde “Geçmişten Günümüze Bakırköy” konulu çektiği fotoğraflarla söyleşi ve müzik dinletisi nedeniyle, Bakırköylüler Derneği yönetim kurulu adına başkan Nurdan Erdiş, Celâl Yılmaz’a teşekkür belgesi verdi.
2 Aralık 2017 : Celâl Yılmaz’a yaptığı çalışmalar nedeniyle Ardahan Koyunpınarı Köyü derneği yönetimince plaket verildi.
24 Mayıs 2018 : Halk müziğinin gelişmesine büyük katkılarda bulunan Celâl Yılmaz’a 1962 yılında halk müziğine başlamasının 56 yılında, 1968 yılında başladığı Folklor Kurumu’na katılmasının 50. Yılında, İstanbul Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği tarafından plaketle ödüllendirildi.
Halk müziği ve kültürümüze destek amaçlı hazırladığı, Ocak 2004 tarihinden itibaren aksaksız olarak devam eden ve 2017-2018 döneminde de her ayın ilk haftası hazırladığı Türkü Geceleri, geniş çevrelerce büyük ilgi görmektedir.
Aralık 2014 tarihinde "Bakırköy Yedi Bölge Türk Halk Müziği Korosu"nu kurdu ve koro şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Okullarda, kuruluşlarda bağlama ve halk müziği koro dersleri vermekte, kültür sanat kuruluşlarında konferans ve dinletiler sunmaktadır.
Özel olarakta bağlama dersleri vermektedir.
Folklor Kurumu Üst Danışma Kurulu Üyesi.
( 1968 Yılından beri üyesi )
Bakırköylü Sanatçılar Derneği BASAD Üyesi.
( 22 Temmuz 2002 yılından beri üyesi )
Bakırköylüler Derneği Üyesi.
( Şubat 2016 yılından beri üyesi )
İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Onursal Üyesi.
( 25.10.1982 Yılından beri üyesi )
Koro ve Solist Çalışmalarında BERABER VE SOLO TÜRKÜLER – 1 Yayınd ...
Celal Yılmaz Yedi Bölge Türk Halk Müziği Korosu 2023-2024 dönemi ...
Besteleriniz en doğru biçimde notaya alınır, matbu yazılır. ...
Celal Yılmaz ile bağlama kursu. Eğitimde en iyi seviye. Bağlama ç ...
2023-2024 yılı döneminde yemekli Celal Yılmaz Türkü Geceleri başl ...